Credit: Joseph Romeo

Smithsonian Institution, National Museum of Natural History, Hall 26

BBB designed a white box space with environmental controls to house temporary exhibitions for the Smithsonian Institution’s National Museum of Natural History.

BBB is architect for the complete design, construction documents, and construction administration for the renovation of Hall 26 at the Smithsonian Institution’s National Museum of Natural History. The renovated space includes a humidity controlled exhibit hall to house varied temporary exhibits, as well as a supporting exhibit preparation and storage room, a visitor lounge, and a public access corridor to accommodate wall-mounted exhibits along the building perimeter. The renovation uncovers and restores existing historic structures and features including windows along the building perimeter. Hall 26 previously accommodated a permanent exhibit that had been installed in the 1960s.

 

Client

Smithsonian Institution, National Museum of Natural History

Location

Washington, DC

Size

10,000 SF

Completed

2014

People

FAIA
Partner, Director of the DC Office
AIA, LEED AP BD+C
Senior Associate