Credit: Mick Falco

BBB Office, New York

BBB’s design for its expansive new office space in Lower Manhattan incorporates the intrinsic assets of the iconic Equitable Insurance building — excellent light, impressive views and gracious proportions — with a flexible and contemporary work environment that facilitates collaboration.

BBB’s new office space on the twentieth floor of the Equitable Insurance Building in Lower Manhattan houses the entire NY staff on one floor for the first time in many years. An H-shaped floorplate provides four light-filled, open plan studio spaces connected by two wide, raw-concrete “avenues” that offer long views from Broadway on one end of the building to Nassau Street on the other. One avenue is more public in character, flanked by reception, ample gallery space and a suite of conference rooms, while the second accesses marketing, accounting and a variety of support spaces utilized by the whole office. Connecting the two avenues is BBB’s “Crit Pit” — a public space used for major project pin-ups and all-office meetings and gatherings — located adjacent to a generous café and kitchen facility that encourages informal gathering and inter-office communication. Additional office amenities include a glass-walled conference room in each studio, an expanded model shop, and soundproof telephone booths.

 

Client

Beyer Blinder Belle

Location

New York, NY

Size

54,000 SF

Completed

2014

People

AIA
Partner
AIA
Partner, Director of Construction Administration
AIA, LEED AP
Partner
AIA, LEED AP
Associate